Volt Suomi ja puoluerekisteri

Volt Suomi ja puoluerekisteri

1.8.2023 klo 19.00.00 UTC
Volt toivoo saavansa myös Suomessa kannatusta puoluerekisteriä varten ja pyrkii siten listaamaan ehdokkaita vuoden 2024 eurovaaleihin. 
From left to right in Volt merch: Anna Niemi-Chaussec, Olli Aarnio, Jani Laiho and Niklas Roth
  • Volt puolueena
  • Puoluerekisterihakemus
  • EU-vaalit
  • Yleisohjelma

Volt toivoo saavansa myös Suomessa kannatusta puoluerekisteriä varten.

Volt puolueena

Voltin mukaan vain kaikkien Euroopan kansalaisten demokraattinen osallistuminen valmistaa meitä ekologisesti kestävään, taloudellisesti vahvaan ja sosiaalisesti oikeudenmukaiseen tulevaisuuteen. Volt toimii sekä paikallisella että eurooppalaisella  tasolla, liikkeenä ja puolueena, tukeakseen kaikkia eri Euroopan maissa asuvia. Volt antaa kansalaisille mahdollisuuden osallistua poliittiseen toimintaan. Volt on edustettuna eri puolilla Eurooppaa: tuhansia eri ikäryhmää ja ammatteja edustavia ihmisiä on mukana 30 Euroopan maassa, eri kaupungeissa ja useilla valituilla virkamiehillä Saksassa, Bulgariassa, Italiassa, Alankomaissa ja Portugalissa.

Puoluerekisterihakemus

Volt Suomen puoluerekisterin kannattajailmoitusten keräys on käynnissä ajalla 01.07.2023 - 30.06.2024. Volt puolueena ei ole vielä kovin tunnettu Suomessa joten ilmoitusten keräyksen aikataulua seurataan tarkasti.

Europarlamenttivaalit

Volt Suomi ei osallistu vuoden 2024 EU-vaaleihin. Volt toivoo että EU-vaaleissa eri maista olevat saman puolueen ehdokkaat voisivat osallistua vaaleihin yhden ja saman listan kautta. Ehdotettu muutos ei kuitenkaan mennyt läpi:
https://euobserver.com/eu-political/157199

Volt Suomen yleisohjelma

Volt Suomen jäsenet ja hallitus ovat hyväksyneet puolueen yleisohjelman.
Eurovaaleja varten puolue kokoaa uuden ohjelman eri puolilta Suomea. Yleisohjelma: https://volt.link/yleisohjelma-23 (PDF)